Ceai Anghinare - Frunze

Scris de 

Anghinarea este o plantă erbacee cu frunze mari, spinoase şi flori violacee, originară din Etiopia, este una dintre cele mai vechi plante medicinale din lume. Este bogată în minerale, proteine, vitamina C, K si B6. În medicina tradiţională frunzele de anghinare erau folosite pentru proprietatile sale diuretice.

Ceaiul de anghinare are acţiuni hepatoprotectoare, cardioprotectoare, vasodilatatoare, antibacteriene, antialergice, laxative, tonice digestive. Anghinarea este un vasodilatator deosebit, prevenind apariţia afecţiunilor cardiovasculare şi a anghinei pectorale.

Ajută la producerea şi eliminarea bilei şi a  toxinelor ficatului, menţine concentraţia normală a acidului uric, zahărului şi a colesterolului în sânge.

Ceaiul de anghinare este un adjuvant în tratarea pe cale naturală a hepatitei renale şi cronice, a arterosclerozei, obezităţii, gutei, a constipaţiei şi infecţiilor intestinale. Anghinarea este benefică dacă vrei să slăbeşti, deoarece previne reţinerea apei şi scade nivelul colesterolului.

Datorită proprietăţilor antioxidante, anghinarea ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar, la ameliorarea stărilor de astenie, de stres şi poate ajuta în lupta cu diferite tipuri de cancer.

Consumul ceaiului de anghinare are efecte vizibile și asupra tenului, curăţându-l şi făcându-l mai catifelat şi mai neted, revigorând totodată întreg organismul.

Se recomandă trei căni de ceai pe zi cu o jumătate de oră înainte de mesele principale, însă este contraindicat tratamentul cu ceai de anghinare în caz de sarcină, alăptare, alergie la anghinare, afecţiuni renale sau obstrucţie biliară. Anghinarea poate produce şi reacţii adverse, cum ar fi greaţă şi vărsături.

Încearcă şi tu produsele 100% naturale din gama AdNatura, pentru a reda sănătatea organismului tău.

Mai multe din această categorie: « Ceai Angelică-rădăcină